lesmateriaal Libre

Zoals is aangekondigd hebben Frans en Gijs een eerste aanzet gegeven voor wat lesmateriaal. Om problemen met copy-right en dat soort zaken te voorkomen is door hen zelf les materiaal samengesteld.

De bedoeling is dat we regelmatig terugkerende patronen aan de hand van een stukje tekst ontleden en dan in een demo uitvoeren. Veelal zullen dit verzamelstoten zijn, die in libre en bandstoten van pas zullen komen. De bijbehorende tekeningen zijn zo gemaakt, dat de positie van de speelballen herkenbaar is en makkelijk is na te bootsen.

Als je de stoten bekijkt lijkt het wel alsof we dit zo uit onze mouw schudden. Niets is minder waar! Er gaan vaak aardig wat mislukte pogingen aan een echt geslaagde stoot vooraf. Die laten we uiteraard niet zien. Nog moeilijker is het om onder druk in een wedstrijd een stoot perfect uit te voeren. Wie weet hebben we het daar later nog wel eens over.

Er is uiteraard dankbaar gebruik gemaakt van basis materiaal dat door de echte profs is gemaakt.  Eén zo'n prof is Xavier Gretillat. De spelpatronen die hij gebruikt zijn heel uitgebreid, maar er komen uiteraard patronen in voor die ook te zien zijn in boeken van Klinkert, Cas Juffermans en in ouder materiaal van René Gabriëls. 

Voor een aantal van ons is er een mogelijkheid deze stoten thuis of bij de Buureton na te spelen. Laat het ons gerust weten als je vragen, op - of - aanmerkingen hebt. Veel plezier ermee! Voor een uitleg van de stootbeelden

zie bijgaand document.

 

 

 

 

 

Als toegift nog een filmpje waarop 4 stootbeelden, die erg op elkaar lijken maar toch net een andere speelwijze vragen, achter elkaar worden gespeeld.